Doncs aquí el post de final de mes.
Aquesta vegada us faig una petita review de unes tantes mils que trobareu a internet per escrit, per youtube, amb sons i demés... però la meva per senzilla que sigui és l'única que veureu en català :-P
El passat 26 d'octubre va ser el meu aniversari. Sí, soc un orgullós Scorpio (o Scorpions, pels rockers) i vaig tenir un regal molt especial de la mà dels meus germans. En vista dels mitjans precaris amb els que estàvem gravant a casa, em veia amb la necessitat de poder modernitzar l'equip i introduir-me en el món dels VSTs. Doncs aprofitant el teclat Casio WK1800 es poder fer grans coses. Per això calia poder disposar d'una bona targeta de so i la més competitiva en quant a prestacions qualitat/preu per treballar en home-studio és la FOCUSRITE Scarlett 2i2.
Vaig estar mirant i remirant moltes opcions, reviews, videos; Steinberg, Behringer,... i la que millor s'ajustava a les possibilitats domèstiques i per pressupost era la Focusrite. El preu en el que es mou és d'uns 145€ i tot i que en la mateixa gamma tens la Behringer amb iguals característiques i a 60€; la Focusrite és un gran salt qualitatiu i amb uns extres que no he trobat en l'altra.
A nivel macroscòpic ens ve amb dues entrades híbrides de XLR i jack per instruments i micròfons. Disposa del controls de volum d'entrada amb leds per indicar el clip (moment de saturació). Alimentació phantom per si endollem micros de condensador, control de volum per monitors, presa per auriculars i els seu control de volum. A la part del darrera estan les dues sortires pels monitos, la connexió USB per exportar al PC/MAC i la ranura pel cadenat Kingston antirobatori.
anvers
revers
La qualitat de gravació la tinc posada a l'estàndard de 44100, i el buffer a 64, tot i que podem seleccionar diferents valors en funció la qualitat que volem gravar ò la càrrega de plugins que hagi de soportar, per lo qual el buffer haurà de tenir altre valor (i la latència variarà també). Vegeu les imatges:
El software que ve inclòs amb la Scarlett és; els propis drivers, el ProTools first (limitat a només 3 projectes) ò el Ableton; amb els quals us permet de posar-vos a fer música des del mateix moment de l'unboxing i la instal·lació.
Dels resultats que obtindré amb aquest aparell us en parlaré més endavant en el moment en que el tingui per la mà i m'hagi actualitzat tecnològicament amb aquesta ciència, perquè sempre he dit que "no soc enginyer, soc músic i dels dolents"
Salut i BONA CASTANYADA.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada